16 C
Пловдив
сряда, май 1, 2024

Германски туроператори „отписаха“ България като дестинация това лято

Немските туроператори анулираха всички туристически пакети за България за месеците май и юни. Причината е, че страната ни се намира в тъмночервената зона на германския институт „Роберт Кох“ като високо рискова зона за разпространение на Ковид 19.

Чартърната авиокомпания „Бългериън ер чартър“ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Наскоро това сториха и британските туроператори. Според някои турагенти, опериращи с немски туристи съществува минимална възможност за last minute програми за юли, август и септември. За да се случи това обаче, България трябва да успее да излезем от опасната червената зона до средата на май.

Анализатори на данни от от германските туристически бюра посочват, че България не е в топ 10 на дестинациите за пътувания през това лято, пише Травелнюз. Избраните за летни ваканции за 2021г. Са курорти във вътрешността на Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Гърция, Кипър и Хърватия.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ