29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Германски туроператори „отписаха“ България като дестинация това лято

Немските туроператори анулираха всички туристически пакети за България за месеците май и юни. Причината е, че страната ни се намира в тъмночервената зона на германския институт „Роберт Кох“ като високо рискова зона за разпространение на Ковид 19.

Чартърната авиокомпания „Бългериън ер чартър“ също е прекратила полетите от Германия до летищата Варна и Бургас до края на юни. Наскоро това сториха и британските туроператори. Според някои турагенти, опериращи с немски туристи съществува минимална възможност за last minute програми за юли, август и септември. За да се случи това обаче, България трябва да успее да излезем от опасната червената зона до средата на май.

Анализатори на данни от от германските туристически бюра посочват, че България не е в топ 10 на дестинациите за пътувания през това лято, пише Травелнюз. Избраните за летни ваканции за 2021г. Са курорти във вътрешността на Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Гърция, Кипър и Хърватия.

Related Articles

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ