1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

7 общини получиха над 5,13 млн. лв. от бюджета за овладяване на последиците от бедствия

Правителството отпусна над 5,13 милиона лева за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия в седем общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

От осигурената сума 3 400 000 лв. са определени за изграждане на подпорни стени в района на пътя Кричим – Девин.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева уточни, че засегнатата подпорна стена е изградена преди повече от 50 години и ако не се предприемат необходимите мерки, може да се разруши пътят, който е сериозно ремонтиран, посочи Каназирева.

Правителството отпусна 82 702 лева за почистване коритото на р. Бели Лом.

Кабинетът осигури 65 850 лв., с които областният управител на Бургас да обезпечи отстраняването на пораженията от падналите валежи и високите води на р. Велека в края на януари и началото на февруари т.г. по трасето на инженерно-възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница.

Правителството отпусна 1 405 715 лв. на община Кресна за укрепване на дере и възстановяване на улица в с. Долна Градешница, както и за възстановяване на подпорни стени на р. Струма в района на града.

За община Сапарева баня са осигурени 60 000 лева за аварийно-възстановителни работи на водовземно съоръжение за минерална вода. Това е най-горещият минерален извор на континентална Европа с температура от 103,8 градуса.

Правителството отпусна също 62 000 лв. за възстановяване на сградата на Държавната психиатрична болница в Кърджали и над 57 500 лв. за възстановяването на покрива на учебния корпус на Професионалната техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол.

Related Articles

Реконструкцията на Дондуковата градина в Пловдив върви по план

Три фонтана, водна каскада, лапидариум, две детски площадки, осветление, пейки и нова растителност ще има в най-стария парк в града Ремонтът на Дондуковата в Пловдив...

Изложба показва културното наследство на Несебър

Експозицията е по повод 40-години от вписването на града в листата на ЮНЕСКО Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ