32 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

51 проекта ще се финансират по „Красива България“ тази година

51 проектни предложения за подобряване на обществената среда и социална инфраструктура са одобрени за финансиране през 2022 г. по Проект „Красива България“, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. С реализирането им ще се обновят и ремонтират 9 училища, 6 детски градини, 2 детски ясли, 14 административни сгради, 3 болници, поликлиники и здравен център, 4 сгради на социални услуги, спортни обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на одобрените проекти е 12,6 млн. лв., от тях 5 млн. лв. са осигурени по Проект „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 човека, от които най-малко 235 са регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект „Красива България“ ще бъдат проведени и 18 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението и за успешната реализация на пазара на труда на над 200 безработни.

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ