8 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Църква „Рождество на Пресвета Богородица“ в Павликени с нова визия след ремонт

Изцяло ремонтиран и обновен е покривът на църквата „Рождество на Пресвета Богородица“ в Павликени. Частична подмяна е извършена на дървените ребра с нови дъсчена и летвена обшивки, хидро-и топлоизолации и керемиди. Подменена е външната дограма на двете сгради на църковния имот.

Външната мазилка е изкърпена частично, след което е положена нова шпакловка и мазилка. Фасадите са боядисани със силиконова боя, а цокълът е от четиристранно оформен гнайс. Прецизно са възстановени всички обрушени корнизи и архитектурни детайли.

Съществуващата прилежаща настилка около сградите също е ремонтирана. Монтирана е нова система за мълниезащита с изпреварващо действие.

Във вътрешността на сградата също са извършени ремонтни дейности: очукване и изкърпване на таваните на емпорията и прилежащите стени, ремонт и боядисване на дървеното дюшеме и монтаж на первази, претъркване и импрегниране на венецианската мозайка, боядисване на дървените входни врати и на дограмата на стаичката до входа.

За аварийния ремонт Община Павликени защити проект пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Отпуснатите с постановление средства за ремонта са 380 200 лв.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ