12 C
Пловдив
петък, май 10, 2024

Входът на Несебър ще се сдобие с нова визия

Община Несебър стартира дейности по реконструкция на пешеходната зона в началото на ул. „Хан Крум“. За да се изпълнят поставените по план задачи, ресорните общински звена отстраниха дървета, част от които са изсъхнали и представляват опасност за пешеходците.

След приключване на строителните дейности ще бъдат засадени нови дървета и крайпътното озеленяване ще бъде възстановено. В последните месеци община Несебър предприе сериозни стъпки към осъществяване на плановете си за зелен пояс в селищата на общината, където бяха засадени 1700 нови дървета от подходящи за местните условия видове.

Плановете за ремонт по ул. „Хан Крум“ включват още изграждане на комбинирана алея за пешеходци и велосипедисти и оформяне на зони за отдих, където ще се монтират пейки, за да се осигури място за отмора.

Общината отново призовава участниците в движението – автомобилисти и пешеходци, за повишено внимание при преминаване през района на ремонтните дейности.

Related Articles

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...

Международна конференция за задачите на архитекти и инженери за създаване на хармонична среда

Събитието на Алианс за висока строителна култура ще се провежда днес 8 май в в София. Утвърдени експерти от няколко европейски държави ще представят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ