13 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Строят ново крило на Езиковата гимназия в Ловеч

В края на месец май започва строителството на ново крило на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. На финала е процедурата по избор на изпълнител на строителните дейности.

Очаква се първата копка за новото крило на първата в страната езикова гимназия, да бъде направена на 24 май.

Преходът към новото крило ще се изгради през стария физкултурен салон, който ще бъде преустроен в две класни стаи. Това може да стане тъй като преди няколко години училището се сдоби и с нова модерна спортна зала. В новото крило ще се обособят 9 класни стаи, благодарение на които ще се освободят такива от сградата на общежитията на училището. Те ще бъдат преустроени отново в спални помещения. Изграждането на допълнителната сграда ще направи възможно и преминаването на учениците в едносменен режим.

За строителството на новото крило на гимназията Министерството на образованието е осигурило близо 1,5 млн. лв. По план то трябва да бъде готово за началото на учебната 2022 – 2023 година.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ