12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

След зимата: Започват ударни ремонти в Сливен

Община Сливен ще започне ремонти на улици в населените места при настъпване на топлия сезон. През зимата асфалтовите бази са затворени и в момента не може да бъде извършено полагане на настилка, съобщиха от пресцентъра на кметството.

За дейностите ще бъдат използвани средствата, отпуснати от правителството в края на миналата година. В началото на декември с постановление на Министерския съвет на община Сливен бяха осигурени 2 милиона лева за основен ремонт и реконструкция на улици в Сливен и населените места в общината. С половината от средствата – 1 милион лева, ще бъдат ремонтирани улици в населените места, а останалите пари ще бъдат използвани за ремонти в града. В момента се определят приоритетните участъци, които имат нужда от спешена реконструкция.

Дейностите са част от политиката на общинското ръководство за подобряване на транспортната инфраструктура и изпълнение на поетите ангажименти пред гражданите.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ