27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Разчистват Троянския проход, остава затворен за движение

Започна разчистването на Троянския проход по II-35 Троян – Кърнаре. На места преспите достигат до 2 метра и половина, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проходът е затворен за движение за всички моторни превозни средства, предупреждава АПИ. Това се случи вследствие на обилния снеговалеж и ураганните ветрове в началото на миналата седмица.

8 снегопочистващи машини ще работят за разчистването на снегонавяванията и преспите в най-високия Старопланиски проход. Очаква се движението в прохода да се възстанови до няколко дни, за което ще информират от Пътната агенция.

Троянският проход е изключително важен за региона. Това е най-пряката връзка на Централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ