13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Пускат обществена поръчка за нов мост на р. Струма при Покровник

Тази седмица трябва да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство на нов мост над река Струма на третокласния път Благоевград – Покровник. Областното пътно управление в Благоевград вече е изпратило Агенцията по обществени поръчки документи във връзка с предстоящо обявяване на поръчката.

Новият мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. Срокът за изпълнение на поръчката е 390 календарни дни. От тях 90 календарни дни са за изготвяне и предаване на технически проект и 300 – за разрушаване на съществуващия и изграждане на нов мост.

Прогнозната стойност на поръчката е 7 257 600 лв. без ДДС.

За осигуряване на финансиране на съоръжението АПИ кандидатства в началото на февруари пред междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, напомнят от Пътната агенция.

Мостът над река Струма на третокласния път Благоевград – Покровник е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м.г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на съществуващият мост. Заради това движението по него към момента е забранено. Трафикът преминава по обходен маршрут, допълват от пътната агенция.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ