13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Променят УПИ в Стамболийски заради градеж на храм

Общинският съвет в Стамболийски гласува промяна на УПИ, в което попада строежът на новата църква в града. Градежът е започнал преди повече от 20 години, но е спрян на груб строеж.

Всички разрешителни за градежа на храма са изтекли и трябва да се извадят нови. За да продължи строежът, имотът трябва да бъде прехвърлен на Църквата. Това може да се случи, ако храмът бъде изваден от общото УПИ, в което попада заедно с лятното кино и парка до него, анализират от администрацията на града.

Като самостоятелен терен имотът със строежа вече може да се прехвърли на Църквата и след това Пловдивската митрополия да отпусне средства за градежа.

„Предвидени са 250 000 лева, а Община Стамболийски ще заделя всяка година по 100 000 лева, за да може този храм да бъде довършен”, ангажира се кметът на общината Георги Мараджиев.

Related Articles

Представят резултатите от проекта за нов затвор в с. Самораново

На 29 април представят резултатите по проекта за новия затвор, който се изгражда край дупнишкото с. Самораново. Той е на стойност около 35 млн....

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ