25 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Приключи ремонтът на най-голямото училище в Павликени

Приключи ремонтът в най-голямото училище в община Павликени, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Инвестицията е от 951 000 лева за СУ „Бачо Киро“ и е от безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони със съфинансиране от 9 165 лева от общинския бюджет за допълнителни дейности, които не са включени в проекта.

С тези средства са изпълнени мерки за енергийна ефективност, вътрешни и външни ремонти на сградите и покривите, подмяна и обновяване на кухнята, столовата и сервизните помещения. Подменени са отоплителните и осветителните тела, както и вентилационната система. Реновиран е и училищният двор, където са положени бетонови тротоарни плочи и бордюри.

Целта на проекта е подобряване на учебната среда и ограничаването на вредните емисии в атмосферата чрез мерки за енергийна ефективност.

Related Articles

В края на май: Започва рехабилитация на пътните настилки във Варна

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна. Това стана ясно на извънредна среща с участието на кмета Благомир...

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ