10 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Приключи ремонтът на най-голямото училище в Павликени

Приключи ремонтът в най-голямото училище в община Павликени, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Инвестицията е от 951 000 лева за СУ „Бачо Киро“ и е от безвъзмездна финансова помощ от Програмата за развитие на селските райони със съфинансиране от 9 165 лева от общинския бюджет за допълнителни дейности, които не са включени в проекта.

С тези средства са изпълнени мерки за енергийна ефективност, вътрешни и външни ремонти на сградите и покривите, подмяна и обновяване на кухнята, столовата и сервизните помещения. Подменени са отоплителните и осветителните тела, както и вентилационната система. Реновиран е и училищният двор, където са положени бетонови тротоарни плочи и бордюри.

Целта на проекта е подобряване на учебната среда и ограничаването на вредните емисии в атмосферата чрез мерки за енергийна ефективност.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ