15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Приемат кандидатури за 12-ото издание на международния конкурс Dedalo Minosse

25 години след основаването си, ALA-Assoarchitetti обявява 12-то издание на международния конкурс Dedalo Minosse. Това е награда, която отчита положителната и стимулираща роля на клиента в създаването на качествена архитектура. Целта е да бъдат възнаградени усилията на инвеститорите, които са работили хармонично със своите архитекти, за да създадат успешни и достойни проекти през последните 5 години.

Анализирайки и фокусирайки се върху процеса на проектиране, конкурсът отделя специално внимание на хората, от които зависи успехът на проекта – архитектът и клиентът, но също на изпълнителите (строителните фирми) и публичната администрация.

Международно и мултидисциплинарно жури ще отличи частни и публични инвеститори заедно с техните архитекти, като се фокусира върху проектите, притежаващи следните качества: социална и икономическа устойчивост; универсален дизайн; подобряване и опазване на околната среда, ландшафта и архитектурното наследство; прилагане на иновативни технологии и материали; използване на възобновяема енергия и ресурси; популяризиране на традициите и местните езици; мултидисциплинарен подход за планиране; интеграция между изкуство и архитектура.

Специално внимание е отделено на младите архитекти под 40 години, на които наградата предлага възможност за международно признание.

Заявления за участие в конкурса могат да се подават до 6 май 2022 г. Регистрацията е безплатна и може да бъде завършена на уебсайта – Dedalo Minosse, като попълните онлайн формуляра и изпратите материалите, както е описано в Правилата за наградата.

Related Articles

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ