15 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

С над 240 нови камери е разширена системата за видеонаблюдение на София

С над 240 нови камери е разширена мрежата за видеонаблюдение на София през 2021 г. Това показват данните от доклада на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова за предприетите действия в сектор „Сигурност“. В системата са включени парковете „Дружба“, „Герена“, „Гео Милев“, Южния парк и градина „Иван Вазов“, „Ларгото“ при църквата „Св. Петка Самарджийска“ и зони от кв. „Факултета“. В процес на реализация е включването на още 5 зони, сред тях такива в кв. „Димитър Миленков“, кв. „Абдовица“ и в районите „Нови Искър“ и „Кремиковци“.

Всички общински училища в столицата също вече имат изградено видеонаблюдение. През миналата година към системата са включени и последните 5 училища.

През миналата година са установени 912 случая за увреждане на имущество, вандализъм, пътнотранспортни произшествия и др. Над 520 са записите за откриване на нарушители, които общината е предала на правоохранителните органи, а 264 записа са преглеждани на място от полицията, се казва още в доклада.

Системата за видеонаблюдение на Столична община е най-голямата единна система, която работи на територията на страната. Към нея са присъединени всички камери за управление и контрол на трафика на общината и метростанциите, както и камерите от всички публични обекти, изградени от общината и СДВР.

През миналата година са обезопасени над 100 кръстовища и пешеходни пътеки с физически ограничители, за да се гарантира видимостта към тях и да се ограничи неправилното паркиране. Осъществени са множество промени в организацията на движението в града, с които да се намалят конфликтните точки и пътнотранспортните произшествия.

През тази година продължава работата и по допълнителното осветление на пешеходните пътеки в широкия център.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ