21 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Пречиствателната станция на Елхово е готова

Пречиствателната станция за отпадни води на град Елхово е изцяло изградена и в момента се обучава персоналът, който ще работи за нейното обслужване. С влизането на съоръжението в експлоатация рискът от наводнения в района ще е значително намален.

Станцията вече е с приет Акт 15, уточни пред БНР кметът на община Елхово Петър Киров. По думите му в момента се правят съответните проби, обучава се персоналът и предстои държавно приемателна комисия, за която са внесени документите в ДНСК.

Рискът от наводнения през тази година, заради незапомнената суша е минимален, но за в бъдеще съоръжението ще предпазва от преливане на фекални води:

„Битовата канализация, в момента каналите са заустени в този колектор, който беше изграден и отведени в пречиствателната станция, повърхностно заливане пак ще има“.

Единственото ефикасно предпазване от наводнения в района на Елхово и съседните села е изграждането на диги по поречието на Тунджа.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ