11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Превантивно: Поставят специални контейнери за отпадъци от печки в Плевен

В Плевен започна поставянето на специални контейнери за събиране на отпадъци от печки на дърва и въглища. Целта е да се предотврати опасността от пожари през зимния сезон заради неизгасени въглени.

Безплатно за гражданите от общината са осигурени 20 контейнера. Те ще бъдат поставени в райони с преобладаващо отопление на твърдо гориво. Съдовете са с вместимост за 4 или 7 кубически метра сгур.

Това са превантивни мерки срещу пожарите, предизвикани от изхвърлянето на неизгасената пепел от домакинствата в обикновените контейнери.

Целта е да не се палят и унищожават съдове за битови отпадъци. Общината отправя апел към плевенчани да не хвърлят незагасени въглени в общите контейнери.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ