23 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Община Кърджали поема управлението на Перперикон

Община Кърджали ще управлява за срок от 10 години част от Археологическия комплекс „Перперикон“. Недвижимата културна ценност, която е публична държавна собственост, ще бъде безвъзмездно предоставена за управление на местната администрация.

Става въпрос за част от Археологическия комплекс „Перперикон“, намиращ се в землището на с. Горна крепост, местност „Перперикон“ и разположена върху поземлени имоти с площ от 494 983 кв. м и 19 328 кв. м.

Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват съгласно изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей в Кърджали.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ