15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Модерна система ще измерва чистотата на въздуха в Кюстендил

Система за измерване на чистотата на въздуха ще бъде монтирана в най-скоро време в Кюстендил. Това съобщи заместник-кметът на общината Росица Плачкова по време на международния екофорум „Отговорен бизнес, отговорни домакинства, отговорни институции“.

Тя информира, че на територията на Кюстендил до този момент са се извършвали по четири пъти в годината такива измервания. Сега станцията ще бъде с постоянно присъствие – 365 дни и 24 часа в денонощието. Ще има екран, на който всеки ще може да види какви са показателите на въздуха, а таблото ще бъде монтирано на публично място, за да бъде достъпна информацията за всеки, уточни Плачкова.

Трябва да си дадем сметка, че нашата дейност и ежедневния ни ритъм на живот е една от предпоставките за замърсяване на въздуха и околната среда. Надявам се всеки да си направи оценка за ежедневните си дейности и да прецени какво би трябвало да направи, за да подобри състоянието на околната среда“, коментира още Плачкова.

Related Articles

Информационни дни по поканите за достъпна архитектурна среда на АХУ

Агенцията за хората с увреждания (АХУ) организира информационни събития за кандидатите по програмите за изграждане на достъпна среда, осигуряване на средства за заетост, рехабилитация...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ