23 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Обновяват хидротехническата инфраструктура в страната с близо 107 млн.лв.

24 проектни предложения на „Напоителни системи“ ЕАД са одобрени за финансиране по подмярка 4.3 „Подкрепа за инвестиции в инфраструктура, свързана с развитието, модернизирането или адаптирането на селското и горското стопанство“. Те са на обща стойност 106 979 203,05 лв.

С изпълнението на 24-те проекта ще бъдат извършени реконструкция, рехабилитация и модернизация на хидротехнически съоръжения, главни напоителни канали, магистрални канали, деривационни канали, напорни водопроводи, тръбопроводи, изравнители и дюкери, разположени на територията на цялата страна.

Проектите са подадени преди една година, а тяхното разглеждане и оценка са приключили преди дни, уточняват от ведомството.

Related Articles

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата...

Международна конференция за задачите на архитекти и инженери за създаване на хармонична среда

Събитието на Алианс за висока строителна култура ще се провежда днес 8 май в в София. Утвърдени експерти от няколко европейски държави ще представят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ