30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

На 29 април: Международна конференция в рамките на „Нов Европейски Баухаус“

На 29 април предстои провеждане на международна онлайн конференция на формацията „Нов европейски Баухаус Колектив“ под надслов „Обща основа: Да превърнем новата вълна за обновяване в културен проект“. Конференцията се провежда в рамките на инициативата на Европейската комисия „Нов Европейски Баухаус“.

В духа на движението „Нов европейски Баухаус“ конференцията е замислена като приобщаващо и мултидисциплинарно събитие, даващо възможност на представители от различни академични и професионални среди да се срещнат и обменят идеи по въпроса как да оформим Новия европейски Баухаус.

Конференцията има за цел да изследва културата като ключов двигател на качеството в застроената среда. Ще се обсъди „как един холистичен подход, който разглежда и има за цел да се оптимизират двигателите на устойчивост, красота и приобщаване, би могъл да допринесе за проектирането и реализацията на по-добри жизнени пространства в името на общото благо“.

Ключовата част от програмата ще се състои от 11 секционни сесии, по време на които участниците в конференцията ще бъдат приканени да обсъдят и изразят мнения по конкретни проблеми и предизвикателства, свързани с „Новия европейски Баухаус“: образование, качество, материали на биологична основа, устойчивост, изследвания, мобилност, наследство и др.

Резултатите от разискването ще захранят текущата фаза на ко-проектиране на инициативата “Нов европейски Баухаус.

Конференцията е отворена за всички желаещи. Програмата на форума е на следния линк:

https://www.ace-cae.eu/fileadmin/user_upload/NEBC_Conf_Draft_progV1504.pdf

 

Related Articles

Легла от картон и без климатици: Олимпийското село в Париж ще бъде „най-зеленото“

Самите сгради ще бъдат рециклирани след края на игрите Домакините и организаторите на Олимпийските игри в Париж анонсираха, че това ще бъдат „най-зелените и устойчиви...

Главният архитект на Гронинген ще изнесе лекция във Варна

Ландшафтният архитект Михийл ван Дрийш от Нидерландия ще изнесе лекция в рамките на второто издание на проекта „Форум за Варна - добрите примери”. Неговата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ