10 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Наемите на държавни и общински имоти намаляват

С оглед да се подпомогнат наемателите на държавни и и общински имоти по време на извънредното положение и два месеца след отмяната му, ще плащат по-малко.

Това важи за тези физически и юридически лица, които са намалили или преустановили дейността си в тези имоти заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Тази поправка записаха депутатите в промени в Закона за мерките и действията на извънредното положение по искане на ОП.

Въведените ограничителни мерки имат критични последици върху икономиката на страната, увеличаване на безработицата, увеличаване на дълговете на хората, намаляването на техните доходи и респективно на качеството на живот. В тази тежка ситуация за бизнеса и хората има нужна от целенасочена законодателна държавна подкрепа, мотивират се патриотите.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ