8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Наближава крайният срок за плащане на втора вноска данък за имоти и коли

1 ноември е крайният срок, след който изтича времето за заплащане на втората вноска от задълженията за данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци и данък върху превозните средства за 2021 г.

И тази година няма промяна в периодите за събиране на налозите, уточняват от службите за местни данъци и такси. Първата вноска бе до 30.06.2021 г, а втората е до 01.11.2021 г., напомнят от там.

Съгласно разпоредбата на чл.4, ал.2 и чл.9б от Закона за местните данъци и такси, невнесените в срок данъци и такси се събират заедно със съответните лихви за просрочие.

Задълженията могат да бъдат платени по един от следните начини – в брой и чрез ПОС терминални устройства на касите на дирекция „Местни данъци и такси” в съответния град.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ