21 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

КАБ пое председателството на Координационния съвет на браншовите организации в сектора

Камарата на архитектите в България официално пое председателството на Координационния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството. Церемонията се състоя на 2 юли в присъствието на арх. Владимир Милков, председател на КАБ; проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов, зам.-председател на КАБ; инж. Марин Гергов, председател на КИИП; инж. Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи; инж. Валентин Николов, изп. директор на КСБ; инж. Виолета Ангелиева, експерт в КСБ.

Координационният съвет бе създаден през есента на 2020 г. с цел обединяването на браншовите организации по ключовите теми и проблеми, касаещи развитието на сектор „Строителство“. Първото ротационно председателство на съвета бе възложено на Националната асоциация на строителните предприемачи.

През следващите шест месеца КАБ ще координира и организира съвместните консултации между професионалните организации в строително-инвестиционния процес. С тази задача персонално е натоварен зам.-председателят на КАБ проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов.

Благодаря за успешното председателство на Координационния съвет от страна на Националната асоциация на строителните предприемачи, която постигна отлични резултати в работата си. Надявам се КАБ да продължи да следва тази посока и в бъдеще. КАБ е създадена заедно с КИИП с един закон, следваме едни и същи принципи и имаме пълна координация помежду си. Ще положим максимални усилия да превърнем Координационния съвет в авторитетен фактор, който да защитава интересите на бранша и обществото“, коментира проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов.

Представителите на професионалните организации се обединиха около мнението, че е необходимо да работят в партньорство за развитието на сектора и защитата на обществения интерес.

Related Articles

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ