16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

КАБ пое председателството на Координационния съвет на браншовите организации в сектора

Камарата на архитектите в България официално пое председателството на Координационния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството. Церемонията се състоя на 2 юли в присъствието на арх. Владимир Милков, председател на КАБ; проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов, зам.-председател на КАБ; инж. Марин Гергов, председател на КИИП; инж. Георги Шопов, председател на Националната асоциация на строителните предприемачи; инж. Валентин Николов, изп. директор на КСБ; инж. Виолета Ангелиева, експерт в КСБ.

Координационният съвет бе създаден през есента на 2020 г. с цел обединяването на браншовите организации по ключовите теми и проблеми, касаещи развитието на сектор „Строителство“. Първото ротационно председателство на съвета бе възложено на Националната асоциация на строителните предприемачи.

През следващите шест месеца КАБ ще координира и организира съвместните консултации между професионалните организации в строително-инвестиционния процес. С тази задача персонално е натоварен зам.-председателят на КАБ проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов.

Благодаря за успешното председателство на Координационния съвет от страна на Националната асоциация на строителните предприемачи, която постигна отлични резултати в работата си. Надявам се КАБ да продължи да следва тази посока и в бъдеще. КАБ е създадена заедно с КИИП с един закон, следваме едни и същи принципи и имаме пълна координация помежду си. Ще положим максимални усилия да превърнем Координационния съвет в авторитетен фактор, който да защитава интересите на бранша и обществото“, коментира проф. д.а.н. арх. Борислав Борисов.

Представителите на професионалните организации се обединиха около мнението, че е необходимо да работят в партньорство за развитието на сектора и защитата на обществения интерес.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ