12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Лято 2021: Активни улични ремонти в София

Стартира ремонтът на ул. „Първа българска армия“ в София. Строителните дейности включват и подмяна на инженерните мрежи, ще се изгради нова асфалтова настилка, тротоари, улично осветление и нова захранваща кабелна мрежа. Предвидено е изграждане на цялостно отводняване на пътните платна и тротоарите с необходимия брой улични оттоци и нови канали, което ще даде възможност за осигуряване на нормални условия за отводняване на пътното платно и прилежащите терени.

За да се гарантира достъпна среда, при пешеходните пресичания са предвидени понижения на бордюрите и тротоарните настилки. Специално внимание е отделено на достъпната среда в зоната на спирките, с ясно обозначаване на тактилните ивици и влагане контрастна по цвят настилка в зоната на стоянките на спирките.

За подобряване безопасното пешеходно пресичане при ул. „София”, ул. „Ком“ и ул. “Емборе“ ще бъдат изградени повдигнати и осветени пешеходни пътеки тип „Зебра”. Предвидено е обособяване на места за контейнерите за сметосъбиране.

По време на ремонтните дейности ще бъде изпълнен и проект за засаждане на дървета от вида кълбовиден шестил, иглослистни дървета и храсти, както и ще бъде направена реконструкция на същестуващите зелени площи в зоната на обекта.

Строителството започва в два участъка от река Суходолска до ул. „Нешо Бончев“ и от ул. „София“ до ул. „Мара Бунева“. За периода на ремонтите е въведена нова организация на движението.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ