11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Изложба с пощенски картички показва интересни архитектурни обекти

В документална изложба „Поздрав от Самоков и Чамкория” в 25 експозиционни табла са показани над 80 образци на картички с множество архитектурни обекти.

По повод 25 март – Международен ден на пощенската картичка, и 130 години от издаването на първата илюстрована картичка в България, ОИ „Старинен Пловдив“ в партньорство с Градския исторически музей – Самоков е подредена атрактивната изложба.

Тя може да бъде видяна в Балабановата къща в Стария град до 24 април. Картичките в експозицията са създадени от едни от най-известните български фотографски ателиета.

ИСТОРИЯТА

Музеят в Самоков е създаден в началото на тридесетте години от известните самоковски художници Наум Хаджимладенов и Васил Захариев, които дават идеята за музейна сбирка, която да се помещава в народното читалище. Около 30 000 експонати притежава Историческият музей днес, разпределени в няколко основни сбирки: Етнографска, Археологическа, Художествена, Фотографска и Документална.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ