12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Изграждат още един наземен паркинг в „Надежда“

Нов наземен паркинг с общо 151 места ще бъде изграден на територията на ж.к. „Надежда“. Центърът за градска мобилност получи всички документи и строителството започна. Паркингът се намира на ъгъла на улиците „Георги Войтех“ и „Кирил Дрангов“. Фирмата изпълнител е „Калистратов груп“, която трябва да изгради на две части наземното съоръжение с обща площ от 4 декара.

Първата част е с 65 паркоместа за общо ползване, а втората е с 86 места за наказателен паркинг. Между тях ще има подвижна преграда, която ще се мести според нуждите. Предвидената инвестиция е в размер на 965 000 лв. Входът и изходът на паркингите ще са от ул. „Георги Войтех“, която е част от второстепенната улична мрежа.

Миналата година през есента ЦГМ отвори паркинга до метростанция „Васил Левски“, който е с капацитет от 183 места. В инвестиционната програма на Центъра за градска мобилност е заложено и изграждането  на паркинги на бул. „Сливница“ и в района на Централна гара.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ