29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Завърши ремонтът на дигата на река Лесновска

Завърши ремонтът и надграждането на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров. Състояла се е и Държавна приемателна комисия за изпълнението на проекта, информираха от Столичната община.

Ремонтираният участък е с дължина 1897 метра, като основно са извършени земнонасипни дейности. Направено е надграждане спрямо съществуващата корона на дигата средно 0.80 м, като в различните профили варира от 0.70 м до 1.50 м.

Профилът на ремонтираната дига е трапецовиден с ширина на короната 4 м. За предпазване на дигата от ерозионни процеси е извършено затревяване на сухия откос.

Изграждането на дигата има за цел превенция от образуване на разливи при обилни валежи. Столичната община изпълнява и ежегодна програма за почистване на речните корита, която също има за цел да предпазва от наводнения, посочват от общината.

Related Articles

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ