12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Завърши ремонтът на дигата на река Лесновска

Завърши ремонтът и надграждането на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров. Състояла се е и Държавна приемателна комисия за изпълнението на проекта, информираха от Столичната община.

Ремонтираният участък е с дължина 1897 метра, като основно са извършени земнонасипни дейности. Направено е надграждане спрямо съществуващата корона на дигата средно 0.80 м, като в различните профили варира от 0.70 м до 1.50 м.

Профилът на ремонтираната дига е трапецовиден с ширина на короната 4 м. За предпазване на дигата от ерозионни процеси е извършено затревяване на сухия откос.

Изграждането на дигата има за цел превенция от образуване на разливи при обилни валежи. Столичната община изпълнява и ежегодна програма за почистване на речните корита, която също има за цел да предпазва от наводнения, посочват от общината.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ