15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Изграждат нов плувен комплекс в Шумен

Започна изграждането на Плувен спортен комплекс в Шумен. Той ще е на мястото на досегашния аквапарк на изхода на града по бул. „Ришки проход“.

Плувният комплекс ще е с 3 100 кв. м разгърната застроена площ и ще бъде на три нива. Ще има два басейна, които могат да се използват целогодишно за тренировъчна дейност, състезания и рехабилитация. Предвидена е и трибуна за зрители със 140 седящи места. Проектът за съоръжението вече беше представен публично в началото на годината.

Големият басейн ще бъде с размери 33х25 метра с дълбочина 2 метра и ще бъде предназначен за различни плувни спортове. По-малкият басейн ще е с дължина 16 м, ширина 12.5 м и дълбочина от 0,85 до 1,25 м, като ще се използва с учебна цел за начинаещи и за рехабилитация. Всеки от тях ще бъде с антибактериална облицовка, със собствена пречиствателна станция и отделна система за химизация на водата. Термопомпи ще затоплят водата и въздуха.

Проектът предвижда към комплекса да се изградят и административна и търговска част. Ще бъдат обособени нови 18 паркоместа, които заедно със съществуващите ще станат над 60. Към момента за строителството на басейна са осигурени с 1,5 млн. лв. общински средства, а останалите средства ще се търсят от държавата. Общата стойност за изграждане на закрития плувен комплекс е 8,2 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 30 ноември 2024 г.

Related Articles

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ