12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Започна приемането на проекти за 17-тото издание на конкурса „Баня на годината“

Ideal Standard за пореден път предизвиква българските архитекти и интериорни дизайнери да представят своите решения в 17-тото издание на конкурса „Баня на годината“. Тази година категориите в конкурса са три: Идеалната семейна баня, Дизайнерска хотелска баня с Atelier Collections и Санитарно помещение в офиса.

В конкурса „Баня на годината“ избрахме тези категории, защото те определят и нашето ежедневие – семейство, работа и почивка. Домът – това е моята крепост. Мястото, където се чувстваме сигурни и защитени. На работното място хигиената трябва да е на ниво като в дома ни. Ние поставяме много по-големи изисквания към личната си хигиена и здраве. Имаме и по-големи очаквания, когато става въпрос за нашата почивка, която е кратка и всичко трябва да е на достатъчно високо ниво.

В това издание на конкурса предизвикателството е едновременно лесно и трудно, но ние вярваме, че за българските интериорни дизайнери и архитекти е вярно твърдението на легендарния италиански дизайнер Джо Понти, че „дизайнът е за любопитните“. Вярваме, защото през 50-те именно той със своите колекции за Ideal Standard задава посоката за превръщането на банята от чисто функционално в жизнено пространство, заявяват организаторите.

СРОКОВЕ

Проектите трябва да са съобразени с определени критерии за всяка категория и да се подадат за участие от 15 октомври 2020 до 10 февруари. Следва гласуване на жури – 11 – 20 февруари 2021 г. и гласуване на публика – 21 – 28 февруари 2021 г. Най-добрите проекти ще бъдат обявени и наградени на 5 март 2021 г.

НАГРАДИ

Тази година общият награден фонд е 13 000 лв.

Наградата за първо място във всяка от категориите, определени от журито e 2000 лв.

Наградата за второ място на журито във всяка от категориите– 1000 лв.

Наградата за трето място на журито – 500 лв.

Отличените от Медийните партньори на конкурса получават годишен абонамент за специализираното списание за архитектура „Detail“.

Наградата на публиката в трите категории – СПА уикенд за двама в България.

ЖУРИ

Проектите ще бъдат оценявани от жури в състав: председател – Христо Караиванов директор продажби Източна Европа арх. Иван Александров, инж. Васил Велчев, арх. Албена Владимирова – Андреева, арх. Радина Гешева, Иван Гроздев, арх. Мирослав Гюнелиев, арх. Мария Давчева и арх. Орлин Давчев, арх. Атанас Динев, арх. Борислав Игнатов, Красимир Капитанов, арх. Гергана Милушева, арх. Пеньо Столаров, арх. Димчо Тилев, арх. Юри Танов, арх. Галина Милкова и Недко Николов.

Указанията и условията за участие са на платформата на конкурса: www.thebathroom.bg

 

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ