11 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Древна могила спира ремонта на ключово трасе в Пловдив

Древна могила спира за дни реконструкцията на Брезовско шосе, която се изпълнява по проекта за воден цикъл на града.

Могилата се намира встрани от булеварда, но за да се продължи работата, на обекта трябва да присъстват археолози. Това е задължително правило, което се спазва при изкопните работи, коментират контролните органи по извършването на ремонта.

Участъкът е около 20 метра. От община Пловдив са се ангажирали да се подсигури специалист от Археологическия музей докато се извършват строителните работи в рисковата отсечка.

Строителите изпълняват в този участък на Брезовско шосе много сложни подземни комуникации.Изкопът е 8 метра дълбочина, изграждат се подпори и се работи при тежки условия.

Част от Брезовско шосе е затворена, но има обходен път. Очаква се да се създадат бъэрзо необходимите условия, за да се продължи работата. Проектът „Брезовско шосе – Дунав“ трябва да бъде завършен до края на 2023 г.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ