8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Готова е първата картография на българската индустрия

Министерството на икономиката и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия са готови с първа картография на българската индустрия. Картата е изготвена в партньорство с Българската работодателска асоциация „Иновативни технологии“, информират от двете ведомства.

Проектът съдържа информация с данни и подробни карти на 14 индустрии в страната, сред които автомобилна, IT, аутсорсинг, енергийна, машинна, мехатроника, хранително-вкусова, козметична, текстилна, водна и морска, мебелна, биотехнологии, възобновяеми енергийни източници и образование.

Картографирането на индустрията е свободно достъпно на специален сайт, който позволява избор на една или няколко индустрии, които визуализират на картата на страната всеки производител в конкретния сектор.

„БГ индъстри мап“ дава възможност да се избира още между представяне по брой заети или оборот, търсене по име на конкретна фирма и предоставя информация на ЕИК броя служители, приходите и нетния резултат на компанията.

 

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ