Строителите от „Автомагистрали – Черно море“ ще получат 9 млн. лв. за свършена работа

МРРБ ще им се издължи за ремонта между Чирпан и Стара Загора на АМ "Тракия"

0

Автомагистрали – Черно море“ АД ще получат 9 млн. лв. до края на седмицата. Средствата ще бъдат преведени към фирмата от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), информират от МРРБ.

Средствата са договорени по време на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и зам.-министър Валентин Граматиков с представители на протестиращите служители на компанията и на „Иса 2000“ ЕООД, уточняват от регионалното министерство.

Повод за протестите са забавените разплащания за изпълнени дейности по ремонта на АМ „Тракия“ в отсечката Чирпан – Стара Загора.

За дължимите плащания за ремонта на магистралата ще бъде направено споразумение между АПИ и „Автомагистрали“ ЕАД с последващи тристранни споразумения между двете държавни структури и всяка от двете фирми с конкретни ангажименти и срокове.

Представителите на протестиращите бяха запознати детайлно и с предложенията на работната група, ръководена от зам.-министъра на правосъдието Иван Демерджиев. Работим в посока изпълнените дейности да се платят, категорична е министър Комитова

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си