10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Зелени скулптури и флорални фотокътове са сред изненадите на „Флора Бургас 2021“

Тази година Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ ще се проведе изцяло на открито. В дните от 8 до 16 май посетители и участници ще направят традиционната си среща, за да разменят съвети и информация за най-новите тенденции в озеленяването, цветарството, флористиката и всичко, свързано с цветята, градините и тяхното поддържане.

Откривайки завесата на тазгодишните изненади, ще разкрием в аванс, че освен красиви зелени скулптури, в откритите площи ще има и прекрасно аранжирани цветни кътчета, идеални за фоторамка на вашите усмихнати снимки.

Любим момент от „Флора Бургас“ е участието на децата. Специално за тях е конкурсът за изработка на миниатюрен макет, скулптура, картичка или пластика от естествени или рециклирани материали. Участниците са разделени в две възрастови групи: 6-8 и 9-12 г. Всички малки творци, които имат желание да се включат, могат да донесат своите произведения на място в експоцентър „Флора“ до 29 април. Макетите ще бъдат подредени в специален изложбен кът и ще са част от Националната изложба „Флора Бургас“. За всички участници има предвидени изненади, а в двете категории и по три специални награди.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ