25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Зелени скулптури и флорални фотокътове са сред изненадите на „Флора Бургас 2021“

Тази година Националната изложба на цветя „Флора Бургас“ ще се проведе изцяло на открито. В дните от 8 до 16 май посетители и участници ще направят традиционната си среща, за да разменят съвети и информация за най-новите тенденции в озеленяването, цветарството, флористиката и всичко, свързано с цветята, градините и тяхното поддържане.

Откривайки завесата на тазгодишните изненади, ще разкрием в аванс, че освен красиви зелени скулптури, в откритите площи ще има и прекрасно аранжирани цветни кътчета, идеални за фоторамка на вашите усмихнати снимки.

Любим момент от „Флора Бургас“ е участието на децата. Специално за тях е конкурсът за изработка на миниатюрен макет, скулптура, картичка или пластика от естествени или рециклирани материали. Участниците са разделени в две възрастови групи: 6-8 и 9-12 г. Всички малки творци, които имат желание да се включат, могат да донесат своите произведения на място в експоцентър „Флора“ до 29 април. Макетите ще бъдат подредени в специален изложбен кът и ще са част от Националната изложба „Флора Бургас“. За всички участници има предвидени изненади, а в двете категории и по три специални награди.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Правят ОВОС на жп линията на границата със Северна Македония

За 28 март е насрочено да се направи Оценка за въздействието на околната среда (ОВОС) по проект за модернизация на жп линията Радомир-Кюстендил-Гюешево -...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ