15 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Банкери – доброволци изграждат „Зелена класна стая“ на Витоша

Започва изграждането на „Зелена класна стая на открито“ на Витоша. Тя ще е в близост до Музея на мечката. Инициативата е на доброволци – служители на банка и финансова институция за картови разплащания в партньорство с Дирекцията на Природен парк „Витоша“.

Зелената класна стая ще се изгради като амфитеатрален кът за учене и празненства. Ще оформи креативно пространство, което да даде възможност за иновативен образователен подход. А наред с това – и за забавление на различни групи деца, които посещават редовно планината.

Класната стая на открито е част от проект на двете компании за възстановяване и допълване на парковата инфраструктура по туристически маршрут – Музей на мечката – м. Дендрариума в Природен парк „Витоша“.

Вторият етап на проекта предвижда изграждането на свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума. Целта е посетителите да могат да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да е нужно това да става по главната пътна артерия.

 

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ