30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Внимание! Затворени пътища, свлачища и срутища, заради дъжд и сняг в много региони

Пътят София – Самоков ще бъде затворен днес заради опасни и падащи камъни след голямото срутване на скали край Кокаляне. Алпинисти ще обезопасяват трасето, а движението вече е спряно. Надеждите са около 16 ч. пътното платно да бъде разчистено, за да се пусне движението, казаха за БТВ от бригадата алпинисти, ангажирана с обрушването. Апелът към шофьорите е да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по този път, защото е опасен. Възможно е и на други участъци да има срутване.

Много от населените места в Смолянско също пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин, предаде БНТ.

Пътят Смолян – Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. Тази нощ има няколко сигнала за свлачища. Пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно. Пожарникари и доброволци от Смолян са стигнали до село Мугла. Пътят до селото вече е освободен, всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско.

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Главният архитект на Гронинген ще изнесе лекция във Варна

Ландшафтният архитект Михийл ван Дрийш от Нидерландия ще изнесе лекция в рамките на второто издание на проекта „Форум за Варна - добрите примери”. Неговата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ