27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Внимание! Затворени пътища, свлачища и срутища, заради дъжд и сняг в много региони

Пътят София – Самоков ще бъде затворен днес заради опасни и падащи камъни след голямото срутване на скали край Кокаляне. Алпинисти ще обезопасяват трасето, а движението вече е спряно. Надеждите са около 16 ч. пътното платно да бъде разчистено, за да се пусне движението, казаха за БТВ от бригадата алпинисти, ангажирана с обрушването. Апелът към шофьорите е да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по този път, защото е опасен. Възможно е и на други участъци да има срутване.

Много от населените места в Смолянско също пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин, предаде БНТ.

Пътят Смолян – Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. Тази нощ има няколко сигнала за свлачища. Пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно. Пожарникари и доброволци от Смолян са стигнали до село Мугла. Пътят до селото вече е освободен, всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско.

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

След решение на съда: “Куршум джамия” остава собственост на Карлово

“Куршум джамия” остава собственост на Карлово, потвърди Върховният касационен съд, като не допусна до касационно обжалване и остави в сила решение на Пловдивския апелативен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ