5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Внимание! Затворени пътища, свлачища и срутища, заради дъжд и сняг в много региони

Пътят София – Самоков ще бъде затворен днес заради опасни и падащи камъни след голямото срутване на скали край Кокаляне. Алпинисти ще обезопасяват трасето, а движението вече е спряно. Надеждите са около 16 ч. пътното платно да бъде разчистено, за да се пусне движението, казаха за БТВ от бригадата алпинисти, ангажирана с обрушването. Апелът към шофьорите е да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по този път, защото е опасен. Възможно е и на други участъци да има срутване.

Много от населените места в Смолянско също пострадаха от обилните валежи през последните денонощия. Бедстват общините Смолян, Рудозем, Неделино, Борино, частично и община Девин, предаде БНТ.

Пътят Смолян – Девин е затворен заради подкопаване на 4-5 места, обходният маршрут е през Кричим. Тази нощ има няколко сигнала за свлачища. Пътят да село Мугла е отворен само за високопроходима техника. Пътят за село Киселчово е в много лошо състояние, за съжаление на две места той е просто непроходим. Мостът към една от махалите е отнесен от реката така че проблемите продължават.

Към високопроходимите села вече е започнал снеговалеж, което значи, че почвите ще замръзнат. В село Стойките, където имаше две свлачища, няма пострадали хора, а само недвижима и движима собственост. Едното свлачище вече е премахнато, но другото продължава да е активно. Пожарникари и доброволци от Смолян са стигнали до село Мугла. Пътят до селото вече е освободен, всички продукти от първа необходимост са осигурени за хората в Смолянско.

Related Articles

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е...

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ