10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Разчистват Троянския проход, остава затворен за движение

Започна разчистването на Троянския проход по II-35 Троян – Кърнаре. На места преспите достигат до 2 метра и половина, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проходът е затворен за движение за всички моторни превозни средства, предупреждава АПИ. Това се случи вследствие на обилния снеговалеж и ураганните ветрове в началото на миналата седмица.

8 снегопочистващи машини ще работят за разчистването на снегонавяванията и преспите в най-високия Старопланиски проход. Очаква се движението в прохода да се възстанови до няколко дни, за което ще информират от Пътната агенция.

Троянският проход е изключително важен за региона. Това е най-пряката връзка на Централна Северна България, включително Плевен, Ловеч и Троян, с Южна България.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ