12 C
Пловдив
вторник, март 19, 2024

Проверяват стълбове и електрически табла в Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са назначени работни групи, които да извършват проверки на терен за необезопасени стълбове на електропреносната мрежа, уличното осветление, стълбове от електрическата система на градския транспорт, табла, светофарни уредби, електронни информационни табла на спирки на градския транспорт. Целта е да бъде елиминиран рискът от възникване на инциденти, свързани с електрическата система от градската инфраструктура.

Проверките ще бъдат извършвани от екипи, в които са включени експерти от отделите „Устройство на територията“, „Инспекторат“ и „Инвеститорски контрол“ към Община Стара Загора, както и представители на фирма „Ел контрол“.

От главните специалисти на всички административни бюра ще бъдат направени инспекции и на всички временни преместваеми обекти и съоръжения, както и рекламно-информационни елементи, свързани към електропреносната мрежа.

Проверки ще се извършват във всички населени места в община Стара Загора. Срокът за приключване на дейностите по контрол е 22 март.

 

Related Articles

Китайска компания инвестира 35 млн. евро в завод за производство на авточасти

Заводът ще се строи в Тракия икономическа зона Китайската компания за производство на авточасти Shanghai Unison Aluminium Products Co. ще инвестира в в завод на...

Столична община настоява за запазването на три исторически сгради

Кметът на София Васил Терзиев настоява за опазването на три стари софийски сгради, културна ценност за столицата. В писма до министъра на културата и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ