11 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Приемат кандидатури за 12-ото издание на международния конкурс Dedalo Minosse

25 години след основаването си, ALA-Assoarchitetti обявява 12-то издание на международния конкурс Dedalo Minosse. Това е награда, която отчита положителната и стимулираща роля на клиента в създаването на качествена архитектура. Целта е да бъдат възнаградени усилията на инвеститорите, които са работили хармонично със своите архитекти, за да създадат успешни и достойни проекти през последните 5 години.

Анализирайки и фокусирайки се върху процеса на проектиране, конкурсът отделя специално внимание на хората, от които зависи успехът на проекта – архитектът и клиентът, но също на изпълнителите (строителните фирми) и публичната администрация.

Международно и мултидисциплинарно жури ще отличи частни и публични инвеститори заедно с техните архитекти, като се фокусира върху проектите, притежаващи следните качества: социална и икономическа устойчивост; универсален дизайн; подобряване и опазване на околната среда, ландшафта и архитектурното наследство; прилагане на иновативни технологии и материали; използване на възобновяема енергия и ресурси; популяризиране на традициите и местните езици; мултидисциплинарен подход за планиране; интеграция между изкуство и архитектура.

Специално внимание е отделено на младите архитекти под 40 години, на които наградата предлага възможност за международно признание.

Заявления за участие в конкурса могат да се подават до 6 май 2022 г. Регистрацията е безплатна и може да бъде завършена на уебсайта – Dedalo Minosse, като попълните онлайн формуляра и изпратите материалите, както е описано в Правилата за наградата.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ