19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Подменят уличното осветление в Пещера с LED

В Пещера започва демонтаж на старото улично осветление. Проектът е за повишаване на енергийната ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на обща стойност е 590 711 лева.

1177 осветителни тела ще бъдат поетапно подменени с нови 1 260 LED лампи. Те ще се регулират от система за управление и мониторинг, която ще дава информация в реално време за голяма част от параметрите на уличното осветление, включително измерване и контрол на консумацията на електричество.

С реализацията на проекта ще се повиши делът на електроенергията от възобновяеми енергийни източници, ще се намалят разходите за ток, ще се намалят емисиите на парникови газове и ще се подобри общинската инфраструктура. Срокът за реализация е 18 месеца.

Освен в Пещера, предстои смяна на уличното осветление и в двете населени места на общината.

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ