12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Подменят уличното осветление в Пещера с LED

В Пещера започва демонтаж на старото улично осветление. Проектът е за повишаване на енергийната ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на обща стойност е 590 711 лева.

1177 осветителни тела ще бъдат поетапно подменени с нови 1 260 LED лампи. Те ще се регулират от система за управление и мониторинг, която ще дава информация в реално време за голяма част от параметрите на уличното осветление, включително измерване и контрол на консумацията на електричество.

С реализацията на проекта ще се повиши делът на електроенергията от възобновяеми енергийни източници, ще се намалят разходите за ток, ще се намалят емисиите на парникови газове и ще се подобри общинската инфраструктура. Срокът за реализация е 18 месеца.

Освен в Пещера, предстои смяна на уличното осветление и в двете населени места на общината.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ