11 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Отпуснаха още 42 млн. лв. за подкрепа на малки и средни предприятия

Допълнителни 42 млн. лв. за ликвидна подкрепа на малки и средни предприятия предостави Фондът на фондовете (ФнФ). Средствата са предназначени за фирмите, засегнати от COVID-кризата.

Парите ще достигнат до предприятията чрез три фонда за дялови инвестиции при облекчени условия, без да е необходимо набирането на частен капитал. Фондовете за ускоряване и начално финансиране са получили общо допълнителни 24 млн. лева, като целта е с увеличения капитал да се инвестират до 100 000 лева в компании във фаза на ускоряване и до 2 млн. лева във фирми в начален етап на развитие.

Фондът за рисков капитал е добавил към инвестиционния си ресурс допълнителни 18 милиона лева за инвестиции до 7 млн. лева в стартиращи компании в начален етап на развитие, както и в по-напреднали компании с висок рисков профил.

Предстои подписване на споразумение и с четвърти финансов посредник, за който са предвидени допълнителни 14,3 млн. лева за инвестиции до 2 млн. лева в компании в начален етап на развитие.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ