16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Отварят офертите на кандидатите за довършване на „Колежа“ в Пловдив

За днес от 14,00 часа е насрочено отварянето на офертите на кандидатите по обществената поръчка за довършване на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Победителят трябва да изпълни поръчката в срок от 2 години (730 дни), като прогнозната стойност е 44 348 399,28 лв без ДДС.

Държавата отпусна финансиране от едва 25 млн. лева с ДДС и за момента няма яснота от къде ще дойде останалата сума за довършването на съоръжението, известно още като „Колежа“.

Едно от най-важните условия, на които победителят в надпреварата за довършването на стадиона трябва да отговаря, е да има реализиран общ оборот от минимум 40 милиона лева за последните три приключили финансови години.

След избора на изпълнител, остава правото някой от останалите кандидати за обществената поръчка да обжалва в законово регламентирания срок.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ