8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Община Ямбол възстановява емблематични за града скулптури

Община Ямбол ще реставрира и ще върне на предишните им места емблематични за града скулптури, които през последните години са били отстранени от градската среда, съобщиха от общината.

Възстановени и отново монтирани ще бъдат бронзовите пластики „Перото“ с автор Димо Бояджиев, „Совалка“ на Тодор Ялъмов и „Птици“ на Иван Икелиев. И трите творби са в сравнително добро състояние и се нуждаят от козметичен ремонт. Назначена е специална комисия от експерти и общественици, която ще определи на кои места да бъдат експонирани пластиките.

Общината е започнала работа по реставрирането и връщането на емблематичната за града фигура „Диана с куче“ на скулптора Димитър Бойчев. Бронзовата композиция украсяваше главния път за Ямбол, но преди години бе похитена от вандали.

Related Articles

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ