16 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Община Бургас с идея за довеждаща инфраструктура и бъдеща лодкостоянка в местността „Ъгъла“

Община Бургас ще кандидатства по европейска програма за средства, с които да построи още една лодкостоянка – в местността „Ъгъла“ (бивша „Кьошето“). Това няма как да се случи, ако предварително не бъде решено откъде ще мине довеждащата инфраструктура. Нейното изграждане би засегнало два имота общинска собственост – отредени съответно за озеленяване и за помпена станция. Предложението е обслужващата улица да мине оттам, с предвидено по нейната дължина крайулично паркиране (в непосредствена близост до въпросната локация в момента е изграден временен паркинг). Макар имотът да е предвиден за озеленяване, на място такова не е реализирано. Липсва и едроразмерна растителност.

За реализиране на инвестиционното намерение на Община Бургас е необходимо провеждане на градоустройствени процедури, за които е нужна и санкция от местния парламент.

По този повод се проведе онлайн обществено обсъждане. В него се включиха бургаски архитекти, които подкрепиха генералната идея, но направиха предложения за леки корекции, които ще бъдат взети под внимание.

А самото съоръжение в морето се предвижда да бъде от вида малко укритие за лодки. То може да стане част и от цялостната концепция за морски таксита – малки плавателни съдове, които да превозват местни жители и туристи до различни точки в Бургаския залив.

 

Related Articles

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ