20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Рекултивират сметището за твърди отпадъци на община Трекляно

Със символична първа копка бе даден старт на проекта „Рекултивация на общинско депо за неопасни твърди битови отпадъци в поземлен имот №009025 с ЕКАТТЕ 75232 по КККР на с.Уши, община Трекляно“.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Изпълнението на проекта е насочено към изпълнение на мерки по закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни твърди битови отпадъци на община Трекляно, което не отговаря на изискванията. Площадката на депото е разположена върху имот с площ от 9,677 дка. Площта на депото, която ще бъде рекултивирана е 0,25 ха, съобщиха от общината.

В резултат на изпълнението на проекта ще бъдат постигнати устойчивост и дълготрайност на рекултивираното депо, намаляване на негативното въздействие върху околната среда – почви, атмосферен въздух, повърхностни и подземни води, подобряване, запазване и възстановяване на естествената околна среда, подобряване на качеството на живот на жителите на общината.

Започналият вече проект е с финална дата – 10 май 2022 г. Общата стойност на проекта е 209 134.28 лв., от които европейско финансиране 177 764,14 лв., а националното съфинансиране е в размер на 31 370,14 лв.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ