16 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Община Бургас с идея за довеждаща инфраструктура и бъдеща лодкостоянка в местността „Ъгъла“

Община Бургас ще кандидатства по европейска програма за средства, с които да построи още една лодкостоянка – в местността „Ъгъла“ (бивша „Кьошето“). Това няма как да се случи, ако предварително не бъде решено откъде ще мине довеждащата инфраструктура. Нейното изграждане би засегнало два имота общинска собственост – отредени съответно за озеленяване и за помпена станция. Предложението е обслужващата улица да мине оттам, с предвидено по нейната дължина крайулично паркиране (в непосредствена близост до въпросната локация в момента е изграден временен паркинг). Макар имотът да е предвиден за озеленяване, на място такова не е реализирано. Липсва и едроразмерна растителност.

За реализиране на инвестиционното намерение на Община Бургас е необходимо провеждане на градоустройствени процедури, за които е нужна и санкция от местния парламент.

По този повод се проведе онлайн обществено обсъждане. В него се включиха бургаски архитекти, които подкрепиха генералната идея, но направиха предложения за леки корекции, които ще бъдат взети под внимание.

А самото съоръжение в морето се предвижда да бъде от вида малко укритие за лодки. То може да стане част и от цялостната концепция за морски таксита – малки плавателни съдове, които да превозват местни жители и туристи до различни точки в Бургаския залив.

 

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ