20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Изграждат още един наземен паркинг в „Надежда“

Нов наземен паркинг с общо 151 места ще бъде изграден на територията на ж.к. „Надежда“. Центърът за градска мобилност получи всички документи и строителството започна. Паркингът се намира на ъгъла на улиците „Георги Войтех“ и „Кирил Дрангов“. Фирмата изпълнител е „Калистратов груп“, която трябва да изгради на две части наземното съоръжение с обща площ от 4 декара.

Първата част е с 65 паркоместа за общо ползване, а втората е с 86 места за наказателен паркинг. Между тях ще има подвижна преграда, която ще се мести според нуждите. Предвидената инвестиция е в размер на 965 000 лв. Входът и изходът на паркингите ще са от ул. „Георги Войтех“, която е част от второстепенната улична мрежа.

Миналата година през есента ЦГМ отвори паркинга до метростанция „Васил Левски“, който е с капацитет от 183 места. В инвестиционната програма на Центъра за градска мобилност е заложено и изграждането  на паркинги на бул. „Сливница“ и в района на Централна гара.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ