10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Завърши ремонтът на дигата на река Лесновска

Завърши ремонтът и надграждането на лявата корекционна дига на река Лесновска в землището на с. Долни Богров. Състояла се е и Държавна приемателна комисия за изпълнението на проекта, информираха от Столичната община.

Ремонтираният участък е с дължина 1897 метра, като основно са извършени земнонасипни дейности. Направено е надграждане спрямо съществуващата корона на дигата средно 0.80 м, като в различните профили варира от 0.70 м до 1.50 м.

Профилът на ремонтираната дига е трапецовиден с ширина на короната 4 м. За предпазване на дигата от ерозионни процеси е извършено затревяване на сухия откос.

Изграждането на дигата има за цел превенция от образуване на разливи при обилни валежи. Столичната община изпълнява и ежегодна програма за почистване на речните корита, която също има за цел да предпазва от наводнения, посочват от общината.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ