10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Електрически лекотоварни автомобили ще почистват софийските паркове

Доставени са два изцяло електрически лекотоварни автомобила, които ще бъдат използвани за дейности, свързани с поддръжката на софийските градски паркове. Предстои да бъде извършена регистрацията им и до края на месеца да бъдат пуснати в движение. Електрическите автомобили са доставени по договор на Столична община и Националния доверителен екофонд за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ в размер на 30 000 лв.

Те имат редица екологични предимства като намаляване на емисиите на парникови газове и фини прахови частици, както и на шумовото замърсяване, които в комбинация с ниското им собствено тегло позволяват безпрепятствената им работа в парковете на града.

Електрически лекотоварни автомобили ще бъдат използвани от ОП „Паркове и градини“ за обслужване на градските паркове и градини. Заедно с новите две камиончета в парковете ще работят общо пет електрически превозни средства.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ